۱

خواص پنیر(پیل)نخل

طب سنتی

     

در میانه تنه نخل مغز ترد و شیری‌رنگی وجود دارد که شیرین  “پنیر نخل” و به تعبیر دیگر پیل نامیده می‌شود و بسیار مقوی .پنیر نخل که در اصطلاح محلی به آن پیل می گویند با رنگ سفید ، برای دستیابی به آن معمولا سر درخت را می‌اندازندو برگ‌ها و لیف‌های(پیریچه) دور برگ‌ها را تا رسیدن به میانه و پنیر نخل، جدا می‌کنند و در همه فصل های سال به دست می آید و در فصل های پر بارش از طعم شیرین تری برخوردار است.در ابتدای بهار که نخل شکوفه می‌زند، شکوفه‌ها را که تارونه(طالونه) نام دارد، می‌‌چینند و از آن عرق تارونه می‌گیرند که مانند بقیه عرقیجات مفید و درمان‌گر دردهای معده است. عرق تارونه مقوی، گرم و برای قلب مفید است.پنیر نخل یا بقولی (پیل) سوغات لذیذی که از دل نخل بیرون می آید و بسیار مقوی است.  هر نخل 3 تا 10 کیلوگرم پنیر دارد و پنیر نخل تمام خواص خرما را دارد یعنی سرشار از قند – مواد معدنی – ویتامین کالری و آهن است .

تا الان چندنفر نظر دادن؟ (۱)

  1. ممنون جالب بود
    والبته پنیر نخل دوست قلب و کبده و از عصاره آن هم در درمان ناباروری استفاده شده
    • پاسخ:

      سلام رهپویانی عزیز تشکر از شما 

رهپویان ولایت منتظر دیدگاه شما دوست عزیز می باشد

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی